- Her sabah uyandığınızda en az yarım litre su için.
- Daha sonra bir kase ılık yoğurdu çok az tuz ile karıştırarak içine tatlandırmasını istediğiniz meyve sebze ekleyin. Örneğin salatalık, semiz otu, çilek, vişne, reçeller (1-2 yemek kaşığı)
- Yoğurdu yedikten sonra kendinizi oldukça tok ve dinç hissedeceksiniz. Yarım saat sonra kahvaltıyı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Zaten tok olduğunuzdan çok bir şey yiyemeyeceksiniz. Böylece kahvaltıyı en az kalori ile atlattık.
- Öğle yemeğine kadar en az 1,5 litre su tüketin. Bu ortalama 6 bardak suya tekabül eder ki özellikle yaz aylarında içmesi hiç de zor değildir. Suyu yanınızdan hiç ayırmayın. Ve günlük işlerinizde asansör ve yürüyen merdivenleri kullanmayın.
- Öğle yemeğinden 1 saat önce yine 1 kase yoğurt hazırlayın. Bu sefer içine sebze ağırlıklı tatlandırıcılar katın. Ben salatalığı çok uyumlu buluyorum yoğurt diyetinde. Yoğurdun yanında ayrıca salatalık yeseniz de olur.
- Öğle öğününde 2 dilimi ekmeği geçmemek kaydıyla istediğiniz ev yemeğini yiyebilirsiniz.
- Öğleden akşama kadar da 1,5 litre su içmenizi öneriyorum. Bol bol su içmek vücuttaki toksinleri atmaya ve metabolizmayı hızlandırmanıza yardımcı olur.
- Akşam yemeğinden önce de 1 kase yoğurt hazırlayın. İçine haşlanmış patates koyarak blender yardımıyla çekerseniz doyuruculuğunu kat kat artırırsınız.
- Akşam yemeğini 8 buçuğu geçmeden mutlaka yemelisiniz.
- Eğer geç yatmanız gerekecekse gece kesinlikle yemek yememelisiniz. Akşam 8 buçuktan sonra meyve ya da salata yiyebilirsiniz.
- Akşam yemeğinden sonra acıkırsanız yarım kase daha patatessiz ve reçelsiz yoğurt yiyebilirsiniz.