Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı un
İç Harcı için:
- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz

Patatesli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
- Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
- Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun.
- İç harcını soğumaya bırakın.
- Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
- Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın.
- 2. yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde sosunuzu bu yufkanın üzerine de sürüyorsunuz. ( Yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu. )
- 2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesiyordunuz ve üçgenlerin kaşın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz.
- Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz.
- Çıtır çıtır patatesli börek tarifimiz servise hazır.
- Afiyet olsun.