UMRE;

Belirli bir zamana bağlı olmaksızın ihrama girerek Kâbe’yi tavaf etmek, Safâ ile Merve arasında sa’y yapmak ve tıraş olup ihramdan çıkmak suretiyle yerine getirilen ibadet’tir. iki farzı vardır: İhram ve tavaf. Bunlardan ihram şart, tavaf rükündür. Vacipleri ise sa’y ile tıraş olup ihramdan çıkmaktır. Ömürde bir defa umre yapmak sünnettir. Umre ibadeti için belirli bir zamana baglılık yoktur. Her zaman yapılabilir, Ancak, Arefe günü sabahından Kurban bayramının dördüncü günü akşamına kadar yapılması mekruh görülmüştür.

 

Umre Yapmak İçin;

Erkekler, iç çamaşırları dâhil tüm giysilerini çıkarır, sadece “izar” ve “rida” denilen iki parça beyaz renkli ihram örtüsü örterler. Başlarını açık tutarlar, çorap ve ayakkabıları çıkarırlar. Ayaklarına  önü ve açık terlik giyilir. Bayanlar, tesettüelü kıyafetleri ile Çorap, ayakkabı ve eldiven giyebilirler. Yüzlerini açık bırakarak başlarını örterler. İhrama girmeden önce vücut temizliği yapılır. İmkan varsa gusledilir, değilse abdest alınır, varsa güzel koku sürülür. Bunulan zaman mekruh bir ( Kerahat) vakti değilse, iki rekât “ihram namazı” kılınır. Namazın ilk rekâtında, Fatiha’dan sonra “Kâfirûn”, ikinci rekâtında “İhlâs” sûrelerinin okunması güzel olur. Namazdan sonra niyet edilmesi ve Telbiyenin söylenmesiyle ihrama girilmiş olur. Niyet; “Allahümme inni üridül umrate feyessirhe li vetegabbelhe minni.” türkçesi, “Allah’ım! Umre yapmak istiyorum. Onu bana kolaylaştır ve onu kabul eyle.”  Telbiye: “Lebbeyk Allahümme lebbeyk, lebbeyke lâ şerîke leke lebbeyk, innel hamde ve’n-ni’mete leke ve’l-mülk, lâ şerîke lek.” türlçesi:“Buyur Allahım buyur! Emrindeyim buyur! Senin hiçbir ortağın yoktur. Emrindeyim buyur! Şüphesiz hamd sana mahsustur. Nimet de senin, mülk de senindir. Senin hiçbir ortağın yoktur.” İhram yasakları: yeşil bitkilerini kesmek, koparmak, av hayvanlarını avlamak, bayların ihram örtülerinin dışında elbise giymesi, başlarını ve yüzlerini örtmeleri, eldiven, çorap, ayakkabı giymeleri, tırnak kesmek, saç sakal tıraşı olmak, vücudun herhangi bir yerindeki kılları koparmak veya kesmek, saç sakal ve bıyıkları yağlamak, boyamak, oje ve ruj kullanmak, vücuda ve ihram örtüsüne koku sürmek ve parfüm kullanmak; eşiyle ilişkiye girmek veya buna yol açacak davranışlarda bulunmak, şehevî duyguları tahrik edici şeyleri konuşmak. Bütün bunlar ihramlı için yasaktır. Başkalarına zarar vermek, kavga etmek, sövmek, kötü söz ve davranışlarda bulunmak gibi tutum ve davranışlar da ihram yasakları içinde olup bunların günahı ihramlı için daha ağırdır. İhramlının yıkanması, parfümsüz sabun kullanması, diş fırçalaması, diş çektirmesi, kırılan tırnağı ve zarar veren bir kılı koparması, kan aldırması, iğne yaptırması, yara üzerine sargı sardırması, kol saati, yüzük ve bilezik takması, kemer kullanması, omuza çanta asması, yüzü ve başı örtmeden üzerine battaniye, pike ve benzeri şeyler alması, palto ve benzeri giysileri giymeksizin omuza alması yasak değildir. Umre Turları turlarına katılmak Allah ve Rasülünün misafiri olarak Rabbimiz, Umre Say ve sair ibadetleimizi dergahı izzetin kabul ve kariin eylesin. Amin.

Eda Turizm   Umre ziyaretiniz de yanınız da olacak ve dinamik bir ekiple sizlere hizmet verecektir.

Hac Nedir?

Sorusu tek cümlede cevaplanabilecek bir soru olmasa da en basit tanımı ile hac ibadeti yüce Allah’ın emir buyurduğu en önemli farzlardan biridir. Gücü yeten sağlıklı bir Müslüman’ın hayatında bir kez hacca gitmesi farzdır. Ancak hacca gitmek yalnızca kutsal topraklara gidip oralarda yapılması emredilen eylemleri gerçekleştirmek değildir. Hacca giden inanç sahibi bir kimse için hac aslında günahlarında temizlenip çok daha saf yaşamak için bir fırsattır. Hacda her türlü haramdan uzak durmaya özen gösteren kimse, hac ibadetini yerine getirirken günahlarından arınır ve günlük yaşantısına döndüğünde de aynı hacda imiş gibi günah işlememeye özen göstermesi gerekir. Bu açıdan hac inananları çok daha hayırlı bir hayat sürmeye vakfeden, işledikleri günahları hatırlatıp onlara hayatlarına çeki düzen vermeleri gerektiğini hatırlatan bir ibadettir.

Hac Nasıl Yapılır?

 

Hac nedir sorusunun cevabı kısaca emredilen yerleri gidip yine oralarda emredilen bazı eylemleri gerçekleştirme olarak verilebilir. Ancak hac nasıl yapılır sorusunun cevabı çok daha detaylıdır. Hac ibadetinin 3 temel farzı vardır. Bunlar ihrama girmek, Kâbe’yi tavaf etmek ve Arafat’ta vakfe yapmaktır. Bu farzlardan önce ihram yerine getirilir. Mikat denen yerde hacı adayları niyet edip ihrama girerler ve ardından Kâbe’yi tavaf ederler. Tavaftan sonra Safa ile Merve arasında sa’y yaparlar ve ardından Arafat Dağı’na vakfe yapmaya giderler. Günün akşamında ise Müzdelife’de kalarak hem vakfe yapar hem de şeytan taşlamada kullanmak için taş toplarlar. Şeytan taşladıktan sonra kurban kesip tıraş olur ve ihramdan çıkarlar. Ardından ziyaret tavafı ve veda tavafı ile hac ibadetlerini tamamlamış sayılırlar.

Hac Turu Nedir?

İslâm’ın beş esasından birisidir. Hem malî ve hem de bedenî bir ibadettir. Hac, kelime olarak, “yönelmek, kasdetmek, bir kimseyi ya da bir yeri çokça ziyaret etmek” anlamlarına gelir. Kimlere farzdır,

Erkek olsun, kadın olsun şartlarını taşıyan her müslümana, ömründe bir defa hacetmek farzdır. Üzerine hac farz olan kimse, bu ibadeti geciktirmeden bir an önce yerine getirmelidir. Üzerine farz olduğu halde bir takım gerekçelerle bu önemli ibadeti yerine getirmeyip ileri yaşlara ertelemek dinen uygun değildir. Bu şekilde hacını erteleyip daha sonra bizzat hac yapamayacak duruma düşen kimse, yerine bedel (vekil) göndermek zorunda kalır.

Hac Nedir faziletleri, Dünya ve ahiret hayatı açısından önemli bir dönüm noktası olan hac, samimi ve ihlâslı bir şekilde yerine getirildiği zaman, müslümanı günahlarından arındırır, onun Allah katındaki derecesini yükseltir, cenneti kazanmasına vesile olur ve kişiyi ahlâken olgunlaştırır. Peygamber Efendimiz (S.A.S.) şöyle buyurmuştur: “Makbul haccın karşılığı Cennetten başka bir şey değildir. Umre de diğer bir umre ile arasındaki günahları siler.”

Hac Nedir hikmetleri, Allah’ın emrettiği her şeyde şüphesiz insanların dünya ve ahiret hayatı için pek çok hikmetler vardır. Bu şaşmaz gerçeğe göre haccın da pek çok hikmetleri bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şöyle sıralanabilir: Her insan yaratılışı gereği Yüce Allah’a karşı kulluğunu ortaya koymak ihtiyacındadır. Hac, kula, en belirgin bir şekilde Yüce Allah karşısında aczini ortaya koyma, kulluğunu ifade etme ve onun verdiği nimetlere şükretme imkanı veren bir ibadettir. Çünkü hacı, mal, mülk, makam ve mevki gibi dünyevi unsurlardan sıyrılarak Allah’a yönelir. Sonsuz güç ve kudret sahibinin karşısında teslimiyetini ve bağlılığını ifade eder. Bu durum kendisine Allah’a kul olma zevkini tattırır.

 

EDA TURİZM adımızla 28 yıldır Hac ve Umre Turizm sektöründe, tecrübeli ve dinamik bir ekiple sizlere hizmet etmek’den büyük mutluluklar duyan kültürü, ilkeleri, samimiyeti ve müşteri memnuniyetini esas alan hizmet anlayışı ile Mekke ve Medine’deki İlahiyatçı tecrübeli arkadaşlarımızla sizleri yakın mesafeli lüks otelerde, Allah’ın misafirleri olarak gören hizmet anlayış ile hizmet etmek ve dualarınızı almayı amaçlayan  kuruluşumuz yeni bir seyahat anlayışı ile hizmet etmekteyiz… Lüks Umre Turları için iletişime geçin.

Bu Tarife Yapılan Yorum Sayısı : Henüz Yorum Yok

Bu Tarif Hakkındaki Yorumlar - Sende Yaz!

Author

Denenmiş Tarifler Facebook : TIKLA

Pin It